Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΟΑΕΕ

Απο τα σημερινή εκδήλωση στην συγκέντρωση  του Επιμελητηρίου Αθηνών  σε "συνομιλία" με τον Υπουργό Εργασίας Ι.Βρούτση.

Στην σημερινή συγκέντρωση παρευρίσκοντο όλως "τυχαίως" διμοιρία των ΜΑΤ σαν συνοδέια του Υπουργού κάτω απο το κίριο ( ο φόβος φυλάει τα έρμα). .
Οι κάμερες στην αιθουσα ήταν κλειστές- ευγενικά απαγορευμένες κατ εντολήν του "προέδρου" ...(sic).
Οι συνοδοί ασφαλείας του Υπουργού(4) ήταν μονίμως σε επιφυλακή εντός της αιθούσης (μεγάλωναν το αίσθημα ασφάλειας) .
 Παρόντες ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ , Ο προέδρος της ΕΣΕΕ ,το επιμελητήριο Φθιώτιδος ,και πολλοί άλλοι απο μεριάς φοροτεχνών ,περιπτεριούχων , εστιατόρων , βιβιλιοπωλών,φροντιστηριούχων κλπ .
Μέσα σε αυτό το άκρως δημοκρατικό κλίμα και με 3λεπτες τοποθετήσεις των επι μέρους συνδικαλιστών για θέματα που αφορούν τον ΟΑΕΕ (πρώην Ταμείο Εμπόρων) ακολούθησαν σωρεία ερωτήσεων για τρέχοντα ζητήματα όπως .

Το παράνομο και αντισυνταγματικό της προσωποκράτησης για οφειλές στο Ταμείο ιδιαιτέρως εφ οσον δεν υπάρχει φοροδιαφυγή αλλά πραγματική αδυναμία πληρωμής

Το τρελλό ,εξοντωτικό αλλα και φοβερό πρόστιμο των 10,500€ (18χ580) για την αδήλωτη εργασία .
Το πρόστιμο για τους εργαζόμενους που πρέπει να εκπαιδευτούν πριν παράγουν έργο .
Το πρόβλημα των μουσικών και των καταστημάτων επισιτισμού όπως και άλλων όπου περιστασιακά χρειάζεται έχτρα προσωπικό για 2 ωρες -8ωρες αναλόγως εργασίας και δεν μπορύν αν τους προσλάβουν .
Την θέση του Υπουργέιου για την γνωμοδότηση Μανιτάκη και το θέμα της δωρεάν ασφάλισης των εμπόρων ασχέτως πληρωμής ή μη των ασφαλίστρων .
Το θέμα της απόδοσης των συντάξεων σε καθυστέρηση λόγω 'καθυστερήσεων' του Υπουργείου Εργασίας.

Το θέμα των περίπου 5000 συνταξιούχων εμπόρων άνω των 70ετών με οφειλές άνω των 20,000€ οι οποιόι θα πρέπει ακόμα και για λόγους ανθρωπισμού να παραχωρηθεί αναλογικά το δικάιωμα σύνταξης.
Το θέμα της συμβάσεων Φωτοβολταικών (και για το οποίο συνυπογράφει!!! ο υπουργός εργασίας μαζί με τον Κο Παπαγεωργίου ) για τρίτη συνεχόμενη φορά!!!
Το θέμα της μέιωσης κλίμακας των ταμείων αναλογικά αλλα και του διακιαώματος επιλογής κλιμακος λόγω πραγματικής μείωσης εσόδων και απώλειας 40% των εισοδημάτων των εργαζομένων αναλογικά .
Το θέμα της μαζικής αποστολής 64,000 σημειωμάτων κατάσχεσης Προσωπικής περιουσίας σε όσους οφέιλουν απο το ΚΕΑΟ .
Το θέμα των φροντιστηριούχων οι οποίοι επιζητούν την ποινικοποίηση των κατ οίκων φροντιστηρίων σαν φοροδιαφυγή από τους χειμαζόμενους καθηγητής ,γαιτί δεν μπορούν ανατοςυ ανταγωνιστούν με 4€ χρέωση την ώρα. (εντύπωση έκανε η αγωνία του Υπουργού για έγγραφη αναφορά στο γραφέιο του για να επιληφθή προσωπικά το θέμα)!!!!
Θα περιμένατε βέβαια απαντήσεις απο τον Κο Υπουργό Εργασίας....Το ίδιο και εμείς .....Οσο τις πήρατε εσείς τόσο τις πήραμε και εμείς.. Φωνή βοόντως εν τη ερήμω .
Παρ ολα αυτά εκπαιδευτήκαμε επι 20λέπτου για το προσωπικό έργο και την ευαισθησία του Κου Υπουργού για τα όσα συμβάινουν στην χώρα..
Για την καταγραφή επιγραμματικά θα καταγράψω τις απαντήσεις του Κου Υπουργού σε θέματα που προσωπικά επέλεξε να αναφερθή μη αγκίζοντας ούτε ένα επίμαχο θέμα.
Στα κατεγεγραμένα στοιχέια αναφέρθηκαν τα κάτωθι για τους 21μήνες θητέια του.
Την περίοδο 2006-2013 οι διαχειριστικοί πόροι του Υπουργείου Εργασίας ήταν 2,14δις .
Το Υπουργείο Εργασίας για την περίοδο 2001-2012εχει δώσει 190δις € για συντάξεις εκ των οποιών το 55% είναι πόροι απο τον κρατικό προυπολογισμό σαν συμετοχή
.Οι ετήσιες συντάξεις αγγίζουν τα 28,3δις € κατ έτος
Το hair cut των ταμείων ήταν της ταξης των 12δις€ .
Tα ασφαλιστικά εσοδα του Ταμείου ΟΑΕΕ είναι 1δις ,667.οοο€ επι απαιτουμένου συνόλου 3δις 881.000€ ήτοι το κράτος συνεισφέρει 1δις ,285.000€ ( το νούμερο αθροιστικά δεν βγαίνει αλλά ο Κος Υπουργός δεν δέχθηκε ερωτήσεις).
Ο Κος Υπουργός αναφέρθηκε στo εκτελεσθέν έργο σε ηλεκτρονικά δίκτυα Εργάνη -Αριαδνη -Ατλας τα οποία πράγματι είναι ιδιατέρως σοβαρά και μέσω των οποίων μπορέι να έχει μια σαφή είκόνα ασφαλιζομένων ,θέσεων εργασίας κλπ on line.
Στην ηλεκτρονική διαστάυρωση των στοιχείων των συνταξιούχων το οποίο είναι πρωτόγνωρα για τα Ελληνικά δεδομένα όπου δεν υπήρχε γνώση πόσοι είναι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα το 2013!!
Επίσης για την επιτευχθέισα σύμπτηξη των επικουρικών ταμείων σε ένα .
Στις διαβεβαιώσεις του Υπουργού (λεκτικά) είναι η σταθερή προσέγγιση της κυβέρνησης για διατήρηση του ύψους των Συντάξεων σε σημερινά δεδομένα , την κατάργηση του ρόζ βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων εφόσον υπάρχει πλέον ηλεκτρονικά έλεγχος προσλήψεων μεσω ΣΕΠΕ , την μη θεώρηση εντός του 2014 των βιβλιαρίων ασθενείας και τα οποία αυτοματως θα ανανεώνονται προσφέροντας μέιωση εργατοωρών .
Επισήμανε ότι λόγω φόβου στην πράξη μετά την νομική απόφαση για τα πρόστιμα αδήλωτης- μάυρης εργασίας λόγω του προστίμου των 10,500σε χρόνο μηδέν καταχωρήθηκαν 65,000 θέσεις εργασίας.
Επιβεβαίωσε ότι σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όποτε και εδώ δεν γίνεται να υπάρξει δωρεάν υγεία επικυρώνοντας; την μεταφορά της δωρεάν δημόσιας υγείας στούς επίδοξους ιατρικούς όικους που επιβουλεύονται αυτήν .
Δεν παρέλειψε να επισημάνει δε και την καταγραφή των ακινήτων των Ταμείων τα οποία έχουν διαδικτιακά εκτεθή πρός πώληση στοχέυοντας στην δημιουργία μιας Χρηματηστηριακής εταιρέιας που θα τα προωθέι σε Funds.
Αναφέρθηκε και σε επικέιμενη ρύθμιση όπου το δικάιωμα μεταβολής προσωρινά κατηγορίας ασφαλιστικής θα γίνει μόνιμο το 2014.

Ρεαλιστικά δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά απο τον Κο Υπουργό δεδομένης της στοχευμένης γενικής καταστροφής των ΜμΕ απο τους κυβερνώντες οι οποίοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία απο την Τρόικα και την Ε.Ε.

Ταυτόχρονα όλα τα προαναφερόμενα έργα ΕΡΓΑΝΗ κλπ κάποιος έχει δουλεψει πριν για να γινουν ...πχ Κατσέλη ..(αλλά θα επανέλθω) για να μην καπηλέυονται τις εργασίες  άλλων!!
  
Παρ όλα αυτά αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι επιζητούμενες φωτογραφίες παρά τω Υπουργό απο τους συνδικαλιστικοάρχοντες με χαμόγελο δίπλα στον άνθρωπο που επειδικτικά τους καταστρέφει καταδικάζοντας γενεές Ελλήνων σε ένδοια και δήμευση των ατομικών περιουσιών τους...
Και μη χειρότερα.
lasfida

Δεν υπάρχουν σχόλια: