Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ανάπτυξη Το Β' Εξάμηνο Του 2016 «Βλέπει» Ο Ευκλ. Τσακαλώτος

«Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σημείωσε ότι «οι συνέπειες των capital controls δεν ήταν τόσο δηλητηριώδεις όσο προβλεπόταν» και «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο».


Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα και αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, σημείωσε πως «όλες οι πλευρές θα πρέπει να δουν τη διαπραγμάτευση με συμβιβαστική διάθεση».

Όπως είπε, το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα λύσει όλα τα προβλήματα, καθώς εκκρεμούν πολλές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Επανέλαβε άλλωστε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ελάφρυνση του χρέους, καθώς «οι καταναλωτές φοβούνται να καταναλώσουν και οι επενδυτές φοβούνται να επενδύσουν».
Σε ο,τι αφορά την πρώτη αξιολόγηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, ενώ τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, χαρακτηρίζοντάς τες προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι οι επενδυτές φοβούνται να κάνουν επενδύσεις και οι αποταμιευτές να φέρουν τα χρήματά τους, χωρίς πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους θεσμούς.

Πηγη Ναυτεμπορικη 
www,fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: