Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Αυτή η καταθλιπτική ατμόσφαιρα που την συναντάς όπου και εάν πας παρα τα χαμόγελα και την όποια συγκρατημένη αισιοδοξία δεν μπορεί να σε αφήσει αλώβητο.
Ακούγοντας όλα όσα σαν μια μορφή παραπληροφόρησης σε ενημερώνουν με λάθη αστοχίες ελλιπή πληροφόρηση ανησυχείς για το εάν εσύ που διερωτάσαι είσαι καλά η είσαι μπερδεμένος.
Λογικό όταν η εποχή της εικόνας της γρήγορης του διαβάσματος των max 20sec διαβάσματος διαμορφώνει μια επιπόλαια και ρηχή αντίληψη των όσων διαδραματίζονται γύρω μας.
Πολλά ξενόφωνα κυρίως μέσα στο πάνω μέρος του κείμενου γράφουν εκτιμώμενο χρόνο διαβάσματος δείχνοντας την πίεση χρόνου..
Αν αναρωτηθεί κάνεις προσωπικά θα δη οτι η ενημέρωση του και η όποια ανάγνωση ενός άρθρου δεν περνά τα 120sec παρά μόνο σε εξειδικευμενα αρθρα.

Αυτο και μονο το γεγονος υπερτροφοδοτει τον εγκεφαλο με γρηγορες αποτυπωσεις συμπερασματα προκαλωντας συνεχως για μειωση του χρονου διαβασματος

Καπως ετσι εκπαιδευτηκαμε να μιμουμαστε να αποστηθιζουμε χωρις να αναλυουμε αλλα και να συγκεντρωνομαστε.

Κοιμομαστε με ανοικτη τηλεοραση .διαβαζουμε με ακουστικα μουσικης ,ζουμε σε πολεις οπου τα 60 ντεσιμπελ θεωρουνται ησυχια.

Αυτο που ειναι το πλεον ανησυχητικο περαν της πνευματικης ενδοιας ειναι η αναπτυξη της τεχνιτης νοημοσυνης που ερχεται σε συγκριση -αντιπαραθεση με ενος φωτογραφικου μυαλου ανθρωπινου

Οι περιβοητες παρτιδες σκακιου Σπασκι φισερ με κομπιουτερ δινουν πολλες απαντησεις για το προς τα που παμε.

Η απαντηση σε αυτη την προκληση των καιρων της 4ης βιομ επαναστασης ειναι η παραγωγικη και οχι φωτογραφικη παιδεια και η ενωση παραγωγης με επιστημη.

Ειναι θλιβερο να μην μπορει ενας επιστημονας να συνθεση ενα επιπλο απο τα πολυκαταστηματα και να μην μπορει ενας βιομηχανικος εργατης να καταλαβη την αναγκη επιστημονικγς ερευνας.

Ειναι θλιβερο να προσποιειται καποιος τον επιχειρηματια οταν βυθιζεται καθημερινα σε χρεη χωρις προοπτικη εξοδου.

Ειναι θλιβερο να εχει αποβιομηχανοποιηθη πληρως η χωρα και να παραγει επιστημονες παροχης υπηρεσιων χωρις να μπορουν να αναλυσουν δεδομενα βιομηχανικης παραγωγης ενος προιοντος

Δεν ειναι τυχαιο το κυνηγι κερδους η επιβιωσης των νεων στην αρενα του θεαματος και της ψυχαγωγιας μονο που αυτο αφορα λιγους και με τεραστια οικονομικα βαρη για τους γονεις η υγειας νεανικα ανταλαγματα χωρις μαλιστα να εχει χτιστη αναλογη βιομηχανια μουσικης πχ οπως στην Αγγλια οπου λειτουργει ομως παραλληλα με την βιομηχανια κ.α.

Αυτο που μενει σαν συμπερασμα ειναι οτι τα οσα μαργαριταρια ακουμε απο τους πολιτικους μας ειναι αυτη καθ αυτη η κοινωνια μας χωρις παιδεια αναλυτικης σκεψης χωρις παιδεια παραγωγης βιομηχανικων αντικειμενων που ειναι στην πραξη η εφαρμογη της επιστημονικης ερευνας.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: